Webasto laadpaal is kwalitatief goed en goedkoop

door | 24 mei 2022 | Elektrische auto's

Webasto is een bekend merk. Niet zozeer op het gebied van laadpalen, maar de Duitse fabrikant is al jaren een expert op het gebied van panoramische daken en airconditioningsystemen. Tegenwoordig fabriceren zij ook kwalitatief goede laadpalen. Die enorm simpel in gebruik zijn. Een Webasto laadpaal is niet zo geavanceerd als laders van andere merken, maar is op zijn beurt ook weer een stuk goedkoper. In onze blog vertellen we welke keuzes je hebt als je voor een laadpaal van deze fabrikant kiest.

Er is maar één Webasto laadpaal 

Bij de Duitse fabrikant draait het feitelijk om twee dingen; gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. Om het simpel te houden bieden zij ook maar één laadpaal aan; de Webasto Pure II. De Webasto laadpaal is een simpele wallbox met een mooi uiterlijk en doet wat het moet doen. Namelijk het zo snel mogelijk opladen van een EV. Je hebt wel wat keuzes om te maken. Zo zijn er modellen die je voor een eenfasige of een driefasige aansluiting kunt gebruiken en je hebt vaak de keuze in hoe lang de meegeleverde laadkabel is.

De wallbox; ideale oplossing voor carports en garages

Voordat we iets vertellen over de Webasto Pure II vertellen we eerst wat een wallbox precies is. Een wallbox is een stuk compacter en minder nadrukkelijk aanwezig dan een normale laadpaal. Een wallbox monteer je op een muur van een woning of een garage. Dat maakt het mogelijk om de lader zowel binnen als buiten te gebruiken. De lader is bestendig tegen verschillende weersomstandigheden en je kunt misbruik voorkomen door de laadpaal te vergrendelen met een meegeleverde sleutel. De lader is ook perfect voor als je een garage of een carport hebt.

Webasto laadpaal; de Pure II 22Kw

De Webasto Pure II is zowel voor een eenfasige als driefasige aansluiting verkrijgbaar en wordt geleverd met een laadkabel van 4,5 meter. De kabel is universeel en dus geschikt voor vrijwel iedere elektrische auto! Of je nu een Tesla, Ford of een Kia rijdt. Voor iets meer geld kun je een installatiekit bestellen en deze kit bestaat uit alle benodigdheden om de laadpaal op de meterkast te kunnen aansluiten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de laadpaal thuis te laten installeren door een monteur.

Webasto laadpaal; de Pure II 11Kw

De Webasto Pure II 11Kw ziet er precies hetzelfde uit als de versie met een laadcapaciteit van 22Kw, maar je hebt nu wel de keuze of je kiest voor een laadkabel van 4,5 of 7 meter. De universele type 2 kabel maakt de lader geschikt voor vrijwel iedere EV. Voor een meerprijs kun je ook de installatiekit bestellen zodat je de lader eenvoudig zelf kunt monteren en op de meterkast kunt aansluiten. Deze kit bestaat alle benodigdheden om dat te kunnen doen. Toch is het advies om het over te laten aan een expert, want dan krijg je ook garantie op de installatie. 

Webasto laadpaal, de offline lader

De Webasto Pure II is een offline lader en dat houdt in dat je de lader niet met het internet kunt verbinden. De meeste laders die verkrijgbaar zijn, zijn producten die je met het internet kunt verbinden en met een app of een webinterface kunt bedienen. Dat is praktisch, maar de techniek maakt de laadpaal ook een stuk duurder. De Duitse fabrikant houdt het simpel en fabriceert een kwalitatief goede en authentieke Webasto laadpaal. Ter bescherming wordt de paal geleverd met een sleutel en kun je de box ontgrendelen als je de auto wilt opladen. Het is misschien iets minder luxueus, maar wel effectief!