Hier moet je aan denken als je een elektrische auto aanschaft

door | 26 aug 2021 | Uncategorized

Elektrische auto’s zijn voor velen nog steeds een luxe waar je alleen van kunt dromen. Of is dat wel echt zo? Elektrische auto’s kunnen tegenwoordig helemaal niet zo duur meer zijn, wat ervoor zorgt dat ook jij waarschijnlijk wel een elektrische auto kunt hebben. Maar voordat je deze keuze maakt, zijn er nog wel een aantal dingen waar je goed aan moet denken voordat je de keuze voor een elektrische auto maakt. Gebruik de volgende punten en zorg dat je overal over nagedacht hebt voor je de stap naar elektrisch rijden zet.

Geen benzinekosten, wel opladen

In elektrische auto’s is het natuurlijk niet meer nodig dat je de auto vult met benzine. Dat scheelt je enorm veel tijd én geld. Het alternatief is hier dat je de auto op moet laden op momenten dat je er niet in rijdt. Nu zijn er ook soorten elektrische auto’s waar je mee kunt blijven rijden als de accu leeg is (dan moet er toch weer benzine in de tank) of auto’s die zowel elektrisch als op benzine rijden. Voor mensen die vaak lange afstanden rijden of mensen die simpelweg wel eens vergeten om de auto op te laden, is dit ideaal. Maar je hebt zo niet het grootste voordeel aan elektrisch rijden, namelijk dat het goed is voor het milieu. Volledig elektrisch is hier natuurlijk wel het beste voor.

Vaak is het opladen van de auto in bijvoorbeeld de stad of op je werk geen probleem, maar kan het thuis ook? Als je in de buurt geen laadpalen hebt staan, dan wordt het lastig. Vaak is het handig om een laadpaal aan te schaffen en deze op bijvoorbeeld je oprit te laten installeren. Zo heb je eigenlijk altijd toegang tot een laadpaal bij jou in de buurt en heb je ook geen hoge energiekosten omdat je de auto gewoon vanuit huis oplaadt. Je kunt online een laadpaal kopen en deze laten installeren. Ook kun je een laadpaal zakelijk aanschaffen, als je een bedrijf hebt.

Verzeker de auto goed

Het is vaak een dure auto en dus wil je ook dat er niet zomaar iets mee gebeurt waar je flink voor moet gaan betalen. Daarom is een goede autoverzekering van belang. Autoverzekeringen voor elektrische auto’s zijn ongeveer gelijk aan die voor ‘normale’ auto’s, maar de reparatiekosten voor elektrische auto’s liggen nou eenmaal hoger. Daardoor is het slim om je goed te verzekeren – mocht er onverhoopt toch iets gebeuren met je auto, wordt de schade in ieder geval (voor een groot deel) gedekt door de verzekering. Denk ook eens na over het private leasen van een elektrische auto.