Alles over e-cruisers 

door | 31 jan 2022 | Autonieuws

Er zijn vele voordelen verbonden aan het kiezen voor een e-cruiser als vervoersmiddel. Door het compactere formaat ten opzichte van een auto zul je gemakkelijker door de stad rijden en kunnen parkeren. Daarnaast is het veel goedkoper dan autorijden en op traditionele tweewielers die een verbrandingsmotor hebben.

De aanschaf van een e-cruiser kan je echter wel confronteren met een aantal mogelijkheden waaruit je moet kiezen. Dat kan best lastig zijn, vandaar dat we een aantal van deze opties op een rijtje gaan zetten. Zo kan je bepalen welke aandachtspunten voor jou van belang zijn en welke e-cruiser het beste bij je past. 

Welk model past bij je wensen?

Er zijn diverse modellen verkrijgbaar bij specialisten zoals FastFuriousScooters die elk hun eigen voordelen en eigenschappen hebben. Wellicht vind je het plezierig om goed rechtop te kunnen zitten voor maximaal overzicht of omdat je rugklachten hebt. Het is dan zaak een e-cruiser uit te kiezen waarop dit mogelijk is. 

Als je klein en licht bent kan je beter voor een wat kleiner en lichter model kiezen. Als je echter lang en/of zwaar bent is het goed op erop te letten of de e-cruiser je voldoende ruimte biedt om comfortabel te zitten. Dat geldt ook als je regelmatig met meerdere personen op de e-cruiser van A naar B wilt rijden.

Als je vaak spullen wilt vervoeren kan het handig zijn om te kiezen voor een model dat is voorzien van een opbergvak. Zo kun je veilig en gemakkelijk je spullen meenemen zonder dat je ze vast hoeft te houden. 

Accu en rijgedrag

Een ander belangrijk punt is om na te denken over hoe je de e-cruiser wilt gebruiken. Wil je regelmatig kleine stukjes rijden, of wil je er juist lange stukken mee kunnen rijden. In het laatste geval is het belangrijk dat de accu dit ook aan kan. Gelukkig kan er bij e-cruisers vaak een extra groot accupakket worden aangeschaft, maar uiteraard is hier wel een meerprijs aan verbonden. Het kan dus de moeite lonen om dit vooraf te bekijken. 

Conclusie

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een e-cruiser is het belangrijk om na te denken over hoe je dit vervoersmiddel wilt gaan gebruiken. Zo kun je bepalen aan welke eisen het model en de accu moet voldoen. Als je vervolgens op je e-cruiser rondrijdt zal je niet alleen kunnen genieten van de rust doordat je geen last meer hebt van het hinderlijke geluid van de verbrandingsmotor. Je weet ook dat je jouw steentje bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit en minder milieuvervuiling terwijl je veel goedkoper uit bent wat betreft onderhoudskosten en elektriciteit.